3 oktober 2017: Presentatie Strategische Onderzoeksagenda Vaktherapie te Amersfoort
KenVaK heeft samen met andere onderzoekers samengewerkt in een werkgroep om deze agenda tot stand te brengen in opdracht van de Federatie voor Vaktherapeutische Beroepen (FVB). Op 3 oktober 2017 wordt deze agenda door de voorzitter van de werkgroep aangeboden aan de FVB. Tevens zullen enkele korte presentaties worden gegeven over lopend promotie onderzoek, dat dit studiejaar wordt afgerond. Deelname is gratis en aanmelden kan via deze website.
3 oktober 2017: ‘Doodziek versus levenskunst’ te Leeuwarden
Celine Schweizer zal tijdens een symposium in het Medisch Centrum Leeuwarden een presentatie geven over de bijdrage van beeldende therapie aan verbetering van kwaliteit van leven van kinderen met autisme. Dit symposium is een initiatief van de beeldend therapeuten in dit medisch centrum en is bedoeld voor artsen en verpleegkundigen om (nader) kennis te maken met beeldende therapie.
4 oktober 2017: Studieavond ‘Wat maak(t) je zichtbaar?’ te Amersfoort
Tijdens deze avond vanuit de Hogeschool Utrecht over de laatste ontwikkelingen binnen de beeldende-, drama- en muziektherapie zal er vanuit KenVaK een lezing worden gegeven over het project ‘Stay tuned’ over de werkalliantie binnen vaktherapie. Ook zijn er verschillende workshops te volgen. Aanmelden kan via astrid.woordes@hu.nl
4 oktober 2017: Symposium ‘Niet praten maar doen’ te Venray
Tijdens dit middagsymposium staan de effecten van vaktherapie op het brein centraal. Alumni vanuit het KenVaK-project Creative minds zullen hun onderzoek toelichten via een posterpresentatie. Dit symposium wordt georganiseerd door Vincent van Gogh GGZ en is toegankelijk voor een breed publiek. Aanmelden kan via deze link.
5 oktober 2017: Symposium ‘De vaktherapeut in beeld: kunst, muziek en spel in therapie’ te Leiden
Tijdens dit symposium van de Hogeschool Leiden zal er vanuit KenVaK een lezing worden gegeven over de laatste ontwikkelingen op het gebied van onderzoek naar vaktherapie, inclusief de onderzoeksagenda. Verder volgen presentaties over muziek en het brein en therapeutisch spelen in een AZC. Deelname is gratis en aanmelden kan via deze website.
5 oktober 2017: Symposium ‘(Be)Leef in de wijk’ te Leeuwarden
Ben je als vaktherapeut geïnteresseerd in ambulant werken met cliënten met een licht verstandelijke beperking? Of zou je (meer) ambulant willen werken? Kom dan naar Stenden Hogeschool in Leeuwarden, waar we in een workshop de resultaten van het project ‘Beleef in de wijk’ zullen presenteren. Deze workshop is ook bedoeld om nieuwe ideeën op te doen over ambulant werken, maar ook input vanuit de praktijk voor vervolg te krijgen. Deelname is gratis en aanmelden kan via martine.bootsma@stenden.com.
5 oktober 2017: Mens erger je niet-spel te Heerlen
Levensgroot Mens erger je niet-spel waarbij je vaktherapie kunt ervaren bij teveel ergernis. Dit vindt plaats in Heerlen bij Zuyd Hogeschool. Je hoeft je niet aan te melden en kunt gewoon binnenlopen.
6 oktober 2017: Dagcursus ‘The Art of Mentalizing’ te Nijmegen
Tijdens deze dagcursus is er de gelegenheid om je bij te scholen met betrekking tot mentaliseren in vaktherapie. De dag wordt georganiseerd door de Hogeschool Arnhem en Nijmegen en is bedoeld voor alle vaktherapeutische differentiaties. De cursus wordt gegeven door twee docenten uit Engeland, te weten dr. Dominik Havsteen-Franklin (beeldend therapeut) en Holly Dwyer Hall (dramatherapeut). Meer informatie is te vinden via deze link en aanmelden kan door een e-mail te sturen naar gerrie.vandenhoef@han.nl.
6 – 7 oktober 2017: Nacht van de Wetenschap ‘Music Inside Out’ te Den Haag
Tijdens de Nacht van de Wetenschap zal de KenVaK lector dr. Susan van Hooren ingaan op het thema ‘Music inside out’ samen met andere sprekers, waaronder prof. dr. Erik Scherder en prof. dr. Hans Jeekel. Deze nacht wordt georganiseerd door de Nederlandse organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek. Meer informatie is te vinden via deze website.